srijeda, rujna 11, 2013

Svjedočiti evanđelje života

Blog kapele Svete Rite iz Béziersa kojom upravlja Ustanova Krista Kralja i Velikog Svećenika, u lipanjskom postu izvješćuje o zavjetima sestre Kamile u zajednici Malih sestara učenica Jaganjčevih. Iako smo potonju redovničku zajednicu kojoj je cilj omogućiti djevojkama s Downovim sindromom da odgovore na redovnički poziv već upoznali, bilo je malo fotografija, a i one su bile preniske rezolucije, pa evo sada prilike da ih jasno vidimo za vrijeme jedne svečanosti; svete mise i redovničkog oblačenja.


Tradicionalnu latinsku misu služio je mladi svećenik Ustanove Krista Kralja, zaređen prošle godine, a habit je nova sestra primila iz ruku opata Fontgombaulta jer ta benediktinska opatija duhovno skrbi o ovim redovnicama. Opat se ukratko osvrnuo na značenje krunice, habita, vela i škapulara koje joj je predao i na važnost nasljedovanja Isusa zajedno s ostalim sestrama u poslušnosti: "Ako slijedite ovaj put, slijedite Isusa koji je i sâm bio poslušan svom Ocu". Čitav govor se nalazi ovdje.


Post nadalje prenosi riječi priorice koja kaže da njihova "zajednica postoji kako bi omogućila onima koje u svijetu imaju 'zadnje mjesto', da zauzmu u Crkvi izvanredno mjesto zaručnica Isusa Krista". Štoviše, da one koje ugrožava kultura smrti "svojom posvetom svjedoče evanđelje života".






I ja mogu reći: Vjerujem!
I ja mogu reći: Ljubim Te!
I ja mogu reći: Ti si moje jedino ufanje!
(1)





Izvor i slike: Chapelle Sainte Rita

2 komentara:

  1. Ako se ne varam, i ministrant ima Downov sindrom. Prekrasno je vidjeti brigu prema tim divnim ljudima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ipak bi trebao ostati naziv "Institut Krista Kralja"-red je odavno poznat kao takav.

    Fidelis

    OdgovoriIzbriši